mandag, 22 april 2013 22:22

Akkurat nå

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

"Akkurat nå sitter jeg fastlåst i sofaen. Jepp. Fastlåst. Og jeg nyter det til fulle! Årsaken til min immobilitet er et lite vidunder, en liten kropp på snart 11 kilo som er helt slapp. Uhørlig pust med et og annet lite snork innimellom. Helt slappe lemmer med et og annet lite rykk. Hun sover. Finnes det noe så vakkert og fredfylt som et sovende barn?..."

Jeg kan velge å la det være et problem at 16-måneders-babyen min ikke klarer å ”sovne selv”. Eller alene. Det har hun aldri klart, og skulle jeg fortvilt over det ville jeg ha hatt 16 tøffe måneder bak meg. Jeg velger i stedet å kose meg med det. Så mye jeg kan. Å sitte med en sliten baby i armene som sakte, men sikkert roer seg ned, blir slappere og slappere, glipper med øynene, og til slutt forsvinner inn i drømmeland – det er en fantastisk opplevelse!

Og så sitter man der. Beundrer. Nyter synet, lydene og lukten av baby. Som ikke er så veldig baby lenger når hun er våken. Men når hun sover på fanget mitt vil hun alltid være min lille baby.

Tankene går til fremtiden. Bekymringer om mitt lille vidunder som da er stor. Har hun det bra? Hvor er hun nå? Er hun trygg? Er hun fornøyd med livet? Det er fremtiden. Store bekymringer, det er det som følger med morsrollen. Hva er bekymringene nå? Sover vi godt til natten, eller er det tenner på gang?

Får hun i seg masse middag i dag, eller er det bare mammas melk som er bra nok? Små bekymringer er det, og jeg har god nytte av å minne meg selv på det innimellom. Små bekymringer. Husk å nyte det!

Et lite klynk, mammas trøstende hånd som stryker over hodet, og roen senker seg igjen over den lille kroppen. Hadde hun sovet alene ville hun ha våknet nå. Fremdeles trøtt og uopplagt. Grinete. Nå sover hun videre litt til.

Søvnen letner. En liten kropp strekker seg. Øynene glipper. Ser opp på mamma. ”Mmmmmm”. Lukker øynene og slapper av litt igjen. Slår opp øynene, ansiktet lyser opp i et kjempesmil. Pekefingeren kommer fram og peker på lampa. ”ysssssss”. Ja der er det lys. Vil sitte litt og kose – tre sekunder eller noen minutter. Så er det plutselig full fart igjen. Løping og leking. Full fart. En ny-ladet liten jente full av eventyrlyst. Og mamma blir igjen frigjort fra sofaen, klar til ny dyst. Jammen tror jeg ikke mamma også ble ladet opp av kosestunden!

Kommentar: Det er ikke alltid like idyllisk. Det er ikke alltid det passer like godt å sitte fastlåst i et par timer. Ofte kan hun bæres i seng og sove litt der, og ofte er det senga som er stedet hun sovner… .men ikke alene. Likevel er dette ganske ofte situasjonen på dagtid, og utfordringen er å få det til å bli like idyllisk hver gang. For hva er egentlig viktigere i en mors liv enn at barna har det bra? Med dataen strategisk plassert får også mor gjort litt annet enn å kikke og filosofere…

Skrevet av Fjummsi - Tilknytningsomsorg.no

Mer i denne kategorien « Tanker om natten

Tilknytningsomsorg

"Tilknytningsomsorg er en frivillig organsisasjon som arbeider for positivt foreldreskap og trygg oppvekst"
Målsetning
Grunnlaget for Tilknytningsomsorg ligger i en erkjennelse av å fremme samspill mellom foreldre og barn som skaper sterke, sunne følelsesmessige bånd mellom foreldre og barn. Tilknytningsomsorg ble stiftet 01.01.2004 og er partipolitisk nøytralt.
§ 1 FORMÅL

Tilknytningsomsorg skal arbeide for å fremme tilnytningsomsorg.

§ 1.1 Opplæringsvirksomhet

Tilknytningsomsorg skal gjennom sin virksomhet hjelpe foreldre og familier til et sunt familieliv gjennom å:

  • Bidra til å gi alle mennesker adgang til kunnskap, innsikt og ferdigheter som fremmer den enkeltes verdiorientering når det gjelder positivt foreldreskap
  • Bidra til aktiv deltakelse i forum for tilknytningsomsorg
  • Samarbeide med andre organisasjoner, institusjoner og kommunale myndigheter som forvalter og organiserer lignende virksomheter
  • Tilrettelegge, samordne og utvikle opplærings-, studie- og formidlingsarbeid av Tilknytningsomsorg

Nytt og Nyttig

 

 

Finn oss på facebook

 

I samarbeid med

dindoula

 Tilknytningspedagogene  

 


Sidene er levert av Vidi AS | Tilknytningsomsorg.no en frivillig organisasjon