mandag, 22 april 2013 22:17

4 åringer er rimelig heftige

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Jeg har en 4-åring i hus. Jepp, det har jeg jaggu.

Min 4-åring ble plutselig staere enn all verdens esler. Sånn plutselig, over natta. Sta har han alltid vært, men NÅ. Ja, nå er det så det skraller i veggene her både seint og tidlig om han ikke får bestemme AAALT selv.

Min 4-åring elsker å danse. Ikke sånn søt og pyntelig dansing. Neida, det er ikke morsomt nok. Min 4-åring vil danse breakdance, må vite. Over hele stuegulvet. Helst naken. Og helst med pappas trance eller sin egen U2 samling så høyt som han bare makter på stereoen.

Min 4-åring elsker å gi dagbarna mat. Da blir han plutselig så mild og søt i stemmen. Da hvisker han nesten. Og sier "nå må du gape, lille venn". Mens han trøkker yoghurten inn i munnen på villige dagbarn så det skvetter både her og der.

Min 4-åring nekter å godta at man ikke trenger mammaen sin med seg for å lære å kjøre bil når man blir 18. "Mamma, du SKAL være med, ikke sant??" Sier han mens han strever for ikke å gråte.

Min 4-åring sitter på kinarestaurant og brøler "æ vil ha chop suey!!!" så det skrangler i vinduene.

Min 4-åring har ENDELIG begynt å like bøker. Vi leser og leser og leser og leser. Hver dag. Mamma Mø, Pulverheksa, Findus og Gubben og den slags er aldeles storartet, syns 4-åringen som allerede har en ganske kul humor.

Min 4-åring er full av damp. Han koker over rett som det er. Da kommer det gjerne en kraftsalve som får mamma til å rødme: Fytti rakkern så godt det smakte! Steike, så koselig vi har det nå! Pess mæ i øret, no e æ sulten!

Min 4-åring vil alltid dele. Uansett hva han har, så vil han dele med oss. Og han gir vekk alle pengene sine minst 2 ganger i uka.

Min 4-åring elsker babyer. Han blir rørt og sjenert hver gang han treffer en. Da vil han helst stå musestille og stryke på babyen. Kysse den på hodet. Snuse på de bittesmå fingrene. Så lenge han får lov, står han sånn.

Min 4-åring skal bli idrettsmann. Han skal spille fotball, ishockey, drive med skihopp, svømme og stå på snowboard. I tillegg vurderer han å satse proffesjonelt på både skateboard og rollerblades. Og han må selvsagt øve hele dagen, hver dag. Og hvis ikke mamma vil øve med ham, ja, da koker han over litt igjen.

Og i kveld, da han skulle legge seg, så bestemte min 4-åring seg for at han vil ha et marsvin. NÅ. Med en gang.

4-åringen min er verdens beste.

Skrevet av Line Tamara Waagbø

Tilknytningsomsorg

"Tilknytningsomsorg er en frivillig organsisasjon som arbeider for positivt foreldreskap og trygg oppvekst"
Målsetning
Grunnlaget for Tilknytningsomsorg ligger i en erkjennelse av å fremme samspill mellom foreldre og barn som skaper sterke, sunne følelsesmessige bånd mellom foreldre og barn. Tilknytningsomsorg ble stiftet 01.01.2004 og er partipolitisk nøytralt.
§ 1 FORMÅL

Tilknytningsomsorg skal arbeide for å fremme tilnytningsomsorg.

§ 1.1 Opplæringsvirksomhet

Tilknytningsomsorg skal gjennom sin virksomhet hjelpe foreldre og familier til et sunt familieliv gjennom å:

  • Bidra til å gi alle mennesker adgang til kunnskap, innsikt og ferdigheter som fremmer den enkeltes verdiorientering når det gjelder positivt foreldreskap
  • Bidra til aktiv deltakelse i forum for tilknytningsomsorg
  • Samarbeide med andre organisasjoner, institusjoner og kommunale myndigheter som forvalter og organiserer lignende virksomheter
  • Tilrettelegge, samordne og utvikle opplærings-, studie- og formidlingsarbeid av Tilknytningsomsorg

Nytt og Nyttig

 

 

Finn oss på facebook

 

I samarbeid med

dindoula

 Tilknytningspedagogene  

 


Sidene er levert av Vidi AS | Tilknytningsomsorg.no en frivillig organisasjon